Onderhoud alle automerken Aircoservice, airco onderhoud, airco lektest airco reparatie Autobandenservice, reparatie, balanceren, ‚Ä©wisselen en opslag winterbanden Reparatie alle automerken Pechhulp binnen 30 km van Hilversum

Rica Chiptuning

Chiptuning Amersfoort Rica Engineering Wij kunnen het motormanagement van uw auto verbeteren. Met een zorgvuldige aanpassing van de software (chiptuning), wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk. Meer koppel, een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

Bespaar brandstof

Met diverse testen is aangetoond dat Rica-software in staat is de CO2 emissie en het brandstofverbruik aanzienlijk te verlagen, beiden tot maar liefst 15%! Met de speciale software upgrade RICA E-Power behaalt u een nog hoger rendement. Goed voor het milieu én voor uw portemonnee!

Verbeter het motormanagement

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk. Elke autofabrikant hanteert een marge bij het afstellen van deze software; hierdoor zijn de instellingen nooit optimaal. Bij een zorgvuldige aanpassing van deze software, wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk!

Chiptuning

De term ‘chiptuning’ is ontstaan in de tijd dat de chip vervangen werd. Bij moderne motorcomputers blijft de chip in de ECM. Deze wordt ter plekke geprogrammeerd via de OBD2 diagnosestekker. Bij oudere auto’s verwijderen we wel altijd eerst de chip, voordat de RICA software geïnstalleerd wordt.

‘Remapping’ is een andere term voor chiptuning. De term ‘remapping’ is afgeleid van het “aanpassen van de mappen” in de software.

Vragen of een afspraak maken  Alle velden zijn verplicht
Maak je website met Websitemachine.nl